Kontakta kundservice

036-860 24 00
info@haboenergi.se

Jag ska flytta

Den dag du ska flytta är det mycket som ska ordnas och många beslut som ska tas. Om du inte tecknar ett nytt elhandelsavtal får du ett anvisningsavtal.

Du måste alltid teckna eller säga upp ett elnätsabonnemang i samband med din flytt. Om flytten sker inom Habo Krafts nätområde blir det enkelt och smidigt. Ange bara nya adressen och fastighetens beteckning så sköter vi flytten av ditt elnätsabonnemang. Om du flyttar till ett annat elnätsområde måste du kontakta nätägaren i det aktuella området för att teckna ett elnätsavtal.

Tänk på att anmäla din flytt i god tid för att säkerställa att du har el den dagen du skall flytta in. Vi behöver din anmälan senast 5 dagar i förväg.

Glöm inte att anmäla att du flyttar ut från din bostad, så att du inte behöver betala för en längre period än nödvändigt. Om du inte anmäler utflytt står du som betalningsansvarig och kommer fortsätta få fakturor från oss.

Kontakta oss i kundservice på 036-860 24 00 så hjälper vi dig att hitta en elhandelslösning som är mest förmånlig och prisvärd för dig till ditt nya boende.

Flyttanmälan

När du flyttar ska du göra en flyttanmälan till Skatteverket så att du får rätt folkbokföringsadress. Gör din anmälan i förväg eller senast en vecka efter flytten. Skatteverket sprider din nya adress till många myndigheter och företag, men vill du ha eftersändning av annan post får du beställa det hos Svensk adressändring mot en avgift.

Du som bor i en lägenhet ska vara folkbokförd på lägenheten. Lägenhetsnumret är en del av din adress och består av fyra siffror som visar på vilken våning och var på våningen lägenheten finns. Du kan hitta lägenhetsnumret i husets entré, på din ytterdörr, på ditt postfack eller i ditt kontrakt. Du som är inneboende eller hyr lägenhet i andra hand ska inte ange c/o i din flyttanmälan. Du ska se till att ditt namn finns på dörren och på postboxen i entrén om det finns en sådan.

För dig som bor utanför Habo Krafts nätområde

Har du Habo Energi som elhandelsbolag men bor utanför Habo Krafts nätområde (HBO) måste du anmäla flytten till din nätägare. Vet du inte vilket nätområde du bor inom kan du hitta det på nätområden.se eller kontakt oss så tar vi reda på det åt dig.

För dig som bor i hus med fjärrvärme

Vid en försäljning av din villa eller radhus måste ett ägarbyte av ditt fjärrvärmeavtal anmälas och registreras hos oss.

Dina uppgifter  Adress du flyttar ifrån  Adress för slutfaktura

  Dela denna sidan
  Dela på facebook
  Dela på twitter
  Dela på linkedin
  Dela på email

  Vart vill du logga in?

  Välj någon av nedstående tjänst för att logga in på bostad eller el.