Fiber

HaboNet, en del av Habo Energi, är ett lokalt stadsnät som erbjuder en mängd digitala tjänster, inklusive internet, TV, telefoni, säkerhetstjänster, datatjänster och samhällstjänster. Som ett öppet stadsnät utgör HaboNet en viktig samhällsnyttig infrastruktur för både näringslivet och invånarna i Habo kommun.

closeup of a wireless router and a man using smartphone on living room at home ofiice

På samma sätt som det behövs vägnät och elnät som täcker hela landet, behövs det också fibernät som ger Habo kommuns företag tillgång till snabba och säkra elektroniska kommunikationer. Fibernäten lägger grunden för den digital utvecklingen.

Svenska Stadsnätsföreningen
Habo Energi är medlem i Svenska Stadsnätsföreningen, SSNF.

Varför fiber från oss?

Med fiber från Habo Energi, kan du genom vårt öppna stadsnät HaboNet del av ett brett utbud av tjänster från flera tjänsteleverantörer. Vi på Habo Energi ansvarar för fiberkabeln fram till din fastighet.

Nära

Vi finns i Habo nära dig och ägs av Habo kommun.

Långsiktighet

Vi tänker långsiktigt och utvecklar Habo kommun med modern infrastruktur.

Prisvärt

Låga anslutningskostnader.

Öppet stadsnät

I öppna stadsnät kan konsumenter fritt välja bland olika operatörer som även kallas tjänsteleverantörer. Det finns de operatörer som bara levererar bredband och telefoni och de finns de som också levererar TV-tjänster via IPTV. Utöver bredband, TV och telefoni finns det också tjänster för teknisk support och backuplösningar.

Tjänsteväljaren

På HaboNet Tjänsteväljaren väljer du enkelt de tjänster, den fiberhastighet som passar just dina och ditt företags behov.

Kontakta oss på fiber@haboenergi.se eller på 036-860 24 00 om du är intresserad av en anslutning till HaboNet.

Dela denna sidan

Var vill du logga in?

Välj någon av nedanstående tjänster för att logga in.