Frågor och svar om bostad

För att kunna söka lägenhet hos oss behöver du ställa dig i vår bostadskö, det gör du via minasidor.habobostad.se. Ju längre du har stått i kön desto större chans har du att få en lägenhet.  

Från den dag du registrerar dig i bostadskön får du 1 köpoäng per dag. Minst en gång per år måste du uppdatera din intresseanmälan, gör du inte det raderas ditt konto och dina köpoäng.

Ja. För att ställa dig i bostadskön måste du ha fyllt 16 år och för att kunna anmäla intresse för en lägenhet och få ett kontrakt måste du ha fyllt 18 år.  

Nej. Den person som står på avtalet måste vara den som också bor i lägenheten.
Har du sökt lägenhet åt någon annan och själv inte bor i lägenheten kommer vi säga upp ditt hyresavtal.

Det är olika beroende på adress men i majoriteten av våra lägenheter ingår värme och vatten samt kabel-tv. Hushållsel tecknar du eget avtal om.  

Det går inte att svara på eftersom det beror på hur stort intresset för den aktuella lägenheten är.

Våra lediga lägenheter finns att se och söka på följande länk:
https://www.haboenergi.se/lediga-bostader-privat/

Nej. Köpoängen är personliga och går inte att lägga ihop med någon annans. Det går inte heller att ge bort köpoäng till någon annan person. Undantaget här är vid dödsfall, då kan make/maka överta poängen.

Av de som anmält intresse för en ledig lägenhet erbjuder vi normalt de tre med flest köpoäng visning.
Den med flest köpoäng, som tackar ja efter visning erbjuds normalt avtal på lägenheten.

Ja, vi rekommenderar att du tackar ja till alla de lägenheter du är intresserad av eftersom turordningen kan se olika ut på de olika lägenheterna. Vi ser i vårt system om du har flera erbjudanden öppna.

Har du varit på visning och anmält att du är intresserad av att hyra lägenheten så kommer du få ett mail eller brev med besked om den blir din eller inte.

Vi skickar normalt visningserbjudande till tre sökande. Den som sedan har högst köpoäng och tackar ja är den som får kontraktet. Det vill säga att om någon av de andra två som tittade på lägenheten har högre köpoäng har de förtur.

Kontakta oss

Telefon

Ring oss vardagar 8.00-12.00

E-post

Skicka e-post dygnet runt

På plats

Boka en tid för ditt besök så får du bästa service.

Var vill du logga in?

Välj någon av nedanstående tjänster för att logga in.