Elmätare

Om din elmätare

I vår värld kallas den plats där elmätaren finns för ”anläggning”. Vi är ansvariga för att samla in och mäta hur mycket el våra kunder använder, och meddelar förbrukningen till deras elleverantör.

Vi får mätarställningarna automatiskt från fjärravlästa elmätare, vilket innebär att din faktura alltid baseras på din faktiska elanvändning. För att fjärravläsningen ska fungera måste huvudströmbrytaren vara påslagen. Om huvudströmmen till ditt boende är bruten med huvudströmbrytaren, eller om huvudsäkringarna är urskruvade, kan vi inte få några värden. Då får du istället en uppskattad faktura från oss.

Så fungerar fjärravläsning

Mätarställningen skickas automatiskt från elmätaren till en koncentrator som överför informationen till Habo Kraft.
Efter att informationen bearbetats (validerats) skickas den vidare till faktureringssystemet som skapar en faktura baserad på din faktiska förbrukning.

Kontroll av elmätare

Våra mätare håller hög kvalitet och visar sällan felaktiga värden. Om du misstänker att något inte står rätt till med din elmätare, är du välkommen att kontakta oss. Vi kan vanligtvis fastställa om det föreligger något fel, men om du föredrar en opartisk bedömning kan du beställa en mätarkontroll av en oberoende kontrollant eller av oss. 

Om felet ligger hos oss är kontrollen kostnadsfri, annars kommer du att debiteras för kostnaden för kontrollen.

Dela denna sidan
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Var vill du logga in?

Välj någon av nedanstående tjänster för att logga in.