Råd och rättigheter

Elpriskollen

Elpriskollen drivs av myndigheten Energimarknadsinspektionen (EI). Här kan du jämföra elpriser helt oberoende.

Energirådgivning

Energicentrum A6 är ett samarbete mellan Jönköping, Habo, Mullsjö, Sävsjö och Vaggeryds kommuner. Syftet med samarbetet är att verka för en effektivare användning av energin och för att öka användningen av förnybara energikällor. Rådgivningen är opartisk och kostnadsfri för invånarna i de fem kommunerna.

Dina rättigheter

Konsumentens rätt regleras tydligt i lagstiftningen och i ellagen. Du har bland annat rätt att få information i god tid inför förändringar och ersättning för skada vid avbrott.

Du är välkommen att kontakta kundservice om du är missnöjd med en produkt eller tjänst. Då kan vi ställa följdfrågor och få en klar bild av ditt ärende. Vi kan också berätta vad som behöver vara med i ett eventuellt skriftligt klagomål. Förbered dig gärna genom att ha kundnummer (finns på fakturan) och andra handlingar tillgängliga.

Ångerrätt

Enligt distansavtalslagen har du alltid ångerrätt när du tecknar elavtal med oss på distans. Om du vill ångra ditt avtal ska du kontakta Habo Energi inom 14 kalenderdagar sedan du fått avtalsbekräftelsen. Det går bra att meddela oss på telefon, mail eller genom att fylla i blankett för ångerrätt och skicka till oss. Konsumentverkets blanketten hittar du i länken nedan.

Dela denna sidan
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Vart vill du logga in?

Välj någon av nedstående tjänst för att logga in på bostad eller el.