Felanmälan

Felanmälan görs alltid till din tjänsteleverantör. HaboNet och de tjänsteleverantörer som säljer tjänster i nätet samarbetar, och för att det ska vara enkelt för dig som kund, vänder du dig alltid till tjänsteleverantören vid felanmälan. I de fall problemet sitter i HaboNet, kontaktar tjänsteleverantören oss för att lösa problemet så snabbt som möjligt.

Eftersom det i vissa fall är problem i nätet, kan vi därför komma att kontakta dig som kund för att t ex boka en tid för hembesök.

Du hittar kontaktuppgifter till tjänsteleverantörerna på habonet.se.


Är det en tjänst från HaboNet som inte fungerar kan du antingen göra en felanmälan till vårt webbaserade system HelpDesk, direkt till Habo Energi på telefon 036-442 82 00 (kl. 08.00-16.30) eller övrig tid till SOS Alarm 036-12 13 82. 

Börja alltid med att starta om datorn eller den enhet som du använder. Kan du fortfarande inte surfa startar du om eventuell router, tv- och telefonibox. Nästa steg är att kontrollera så att kablarna sitter ordentligt och prova olika kablar. Kontrollera att utrustningen är strömsatt (att POWER lyser grönt). Scanna datorn efter virus - är skyddet uppdaterat? Prova att koppla på datorn direkt till stadsnätsboxen och se om internet fungerar, för att utesluta att problemet är stadsnätsboxen eller din dator. En guide för stadsnätsboxen kan du hitta här.

Man kan även med fördel använda vårt webbaserade system HelpDesk. Nyinkomna ärenden handläggs under ordinarie kontorstid.

Har du andra frågor om HaboNet är du, under kontorstid, välkommen att kontakta vår kundservice på telefon 036-442 82 00.


TeamViewer