Lediga tjänster

Just nu söker vi kundbesökare, teknisk dokumentatör och distributionselektriker. Läs mer om tjänsterna nedan! 

Kundbesökare - flexibelt extrajobb

Är du student och brinner för att ge toppklassig service så har vi tjänsten för dig. Detta är en möjlighet för dig att komma in på ett framgångsrikt företag med högt i tak. Du behöver ha körkort och ha tillgång till egen bil för att vara aktuell för tjänsten. Detta är en flexibel och rolig tjänst där du får chansen att bygga på ditt cv. Sök tjänsten redan idag då urval sker löpande!

Om tjänsten

Academic Work söker en kundbesökare till Habo Energi. Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Habo Energi. Uppdraget kommer att vara på deltid. Det finns goda möjligheter att bli förlängd på uppdraget, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som kundbesökare har du varierade arbetsuppgifter och intensiteten kan vara varierande beroende på när fibern kommer att installeras hos kunderna. Du kommer att besöka privatkunder i hemmet som har beställt fiberanslutning med HaboNet, för att tillsammans med kunden, i deras hem, gå igenom hur installationen kommer gå till och vilken väg som är lämpligast att gräva in fibern i huset. Detta gör du med hjälp av en surfplatta, där du kommer att skapa ett underlag för hur fiberarbetet kommer att genomföras och du kommer fotografera och rita ut var man kommer att gräva för att placera ut fibern. Vidare kommer du även ha en enklare genomgång av hur installationen går till och svara på kundens frågor. Dessutom kommer du få internutbildningar i det som behövs inför besöken.

Du kommer till exempel att:

 • Ringa och boka besök till de befintliga kunderna.

 • Svara på enklare frågor om fiber.

Vi söker dig som

 • Är student eller har en annan sysselsättning på minst 50%.

 • Kan arbeta på eftermiddagar/helger.

 • B-körkort och tillgång till egen bil (milersättning utgår).

 • Goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

Som person är du social och är bekväm med att träffa nya människor. Du är serviceinriktad och professionell mot kunderna samtidigt som du är effektiv i ditt arbete och vill hinna med att göra så mycket som möjligt.

Övrig information

 • Start: Omgående

 • Placering: Habo kommun

 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Habo Energis önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work

 

Teknisk dokumentatör  - fiber

Habo Energi AB söker en teknisk dokumentatör till affärsområdet HaboNet. Du kommer att ingå i en grupp om ca fem personer och har ett tätt samarbete med samtliga kollegor på enheten.

Du som söker tjänsten har erfarenhet inom dokumentation av fibernät eller annan jämförbar infrastruktur och har tillskansat dig kunskaperna på högskola, gymnasial utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av det aktuella dokumentationssystemet BABS, samt kunskaper inom övriga dokumentationssystem för fibernät, AutoCad och goda tekniska kunskaper. Eftersom vi är ett mindre bolag kan du även få delta i andra förekommande arbetsuppgifter. Inför ett markarbete har du kontakt med entreprenören och ser till att skada av fiberkablar undviks genom att göra utsättningar i fält.

Rollen kräver att du är drivande, strukturerad och kvalitetsmedveten.

Du är en utåtriktad person med känsla för god service och då rollen kräver mycket internt och externt samarbete fäster vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. God datorvana och B-körkort är ett krav.

Tjänsten är timanställning på heltid initialt för att på sikt övergå till deltid. Finns du bara tillgänglig på deltid så har vi möjlighet att anpassa tjänsten efter det. Den här rekryteringsprocessen hanteras av Adecco och Habo Energis önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Adecco

HaboNet är ett affärsområde inom Habo Energi koncernen, där Habos tre kommunala bolag ingår: Habo Energi är det lokala energibolaget som bedriver elhandel och producerar och distribuerar fjärrvärme. Habo Kraft ansvarar för eldistributionen inom större delen av kommunen och Habo Bostäder äger och hyr ut lokaler och lägenheter. Koncernen ägs till 100 % av Habo Kommun och sitter under samma tak på Fabriksgatan 1 i Habo. HaboNet är affärsområdet för Habos eget stadsnät -  där vi bygger ut fiber i hela kommunen.


Distributionselektriker till Habo Kraft

Vi söker nu en person för att förstärka vår personal inom verksamhetsområdet elnät. Som distributionselektriker hos Habo Kraft arbetar du ofta i projektform. Vi kablifierar landsbygden och expanderar som kommun med nya bostadsområden och industrier. Vanligt förekommande arbete är kabelförläggning i schakt, installation av nya nätstationer, byte av kabelskåp, klättring i stolpar, service av gatljus, skarvning av hög och lågspänningskablar. Arbetsmomenten kräver noggrannhet och kontinuerlig utbildning för att kunna utföras. Habo Kraft ombesörjer utbildning för detta. Inom koncessionsområdet förekommer 0,4 – 40 kV.


Vi ser gärna att du har följande kvalifikationer:

 • Teknisk gymnasieutbildning inom elkraft/elinstallation eller motsvarande
 • Arbetslivserfarenhet inom arbetsområdet
 • B-körkort

Du kommer arbeta i ett lag med andra montörer, maskinister och projektledare. Därav har du god social kompetens och vana att samarbeta. Du gillar att arbeta fysiskt och är praktiskt lagd. Du är inte rädd för att ta i när det behövs och räds inte att arbeta utomhus. Du arbetar prestigelöst med inställningen att det finns mer att lära. Du utför ditt arbete i fält med driv, god känsla för helheten och trivs med det ”fria arbetet under ansvar”.

Meriterande är:

 • Tidigare erfarenhet som distributionselektriker
 • ESA14 (elsäkerhet)
 • Arbete på väg
 • BE körkort

Arbetsförmåner:

 • Friskvårdsbidrag
 • Kompetensutveckling

Facklig representant:

Simon Lindbom, simon@haboenergi.se

Tjänsten kan tillsättas omgående, passa därför på att söka detta fria arbete med goda chanser för vidareutveckling!

Senaste ansökningsdag: 6 oktober 2017.
Skicka CV och personligt brev till: info@habokraft.se

Vid frågor om tjänsten, fråga efter Christer Karlsson eller Victor Eile: 036-4428200