Lediga tjänster

Just nu söker vi teknisk dokumentatör och distributionselektriker. Läs mer om tjänsterna nedan! 

 

Teknisk dokumentatör  - fiber

Habo Energi AB söker en teknisk dokumentatör till affärsområdet HaboNet. Du kommer att ingå i en grupp om ca fem personer och har ett tätt samarbete med samtliga kollegor på enheten.

Du som söker tjänsten har erfarenhet inom dokumentation av fibernät eller annan jämförbar infrastruktur och har tillskansat dig kunskaperna på högskola, gymnasial utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av det aktuella dokumentationssystemet BABS, samt kunskaper inom övriga dokumentationssystem för fibernät, AutoCad och goda tekniska kunskaper. Eftersom vi är ett mindre bolag kan du även få delta i andra förekommande arbetsuppgifter. Inför ett markarbete har du kontakt med entreprenören och ser till att skada av fiberkablar undviks genom att göra utsättningar i fält.

Rollen kräver att du är drivande, strukturerad och kvalitetsmedveten.

Du är en utåtriktad person med känsla för god service och då rollen kräver mycket internt och externt samarbete fäster vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. God datorvana och B-körkort är ett krav.

Tjänsten är timanställning på heltid initialt för att på sikt övergå till deltid. Finns du bara tillgänglig på deltid så har vi möjlighet att anpassa tjänsten efter det. För mer information om tjänsten, eller för att skicka din ansökan, vänligen kontakta projektledare Behnaz Bahabozorgi på telefon 036-442 82 00 eller på mail fiber@haboenergi.se

HaboNet är ett affärsområde inom Habo Energi koncernen, där Habos tre kommunala bolag ingår: Habo Energi är det lokala energibolaget som bedriver elhandel och producerar och distribuerar fjärrvärme. Habo Kraft ansvarar för eldistributionen inom större delen av kommunen och Habo Bostäder äger och hyr ut lokaler och lägenheter. Koncernen ägs till 100 % av Habo Kommun och sitter under samma tak på Fabriksgatan 1 i Habo. HaboNet är affärsområdet för Habos eget stadsnät -  där vi bygger ut fiber i hela kommunen.


Distributionselektriker till Habo Kraft

Vi söker nu en person för att förstärka vår personal inom verksamhetsområdet elnät. Som distributionselektriker hos Habo Kraft arbetar du ofta i projektform. Vi kablifierar landsbygden och expanderar som kommun med nya bostadsområden och industrier. Vanligt förekommande arbete är kabelförläggning i schakt, installation av nya nätstationer, byte av kabelskåp, klättring i stolpar, service av gatljus, skarvning av hög och lågspänningskablar. Arbetsmomenten kräver noggrannhet och kontinuerlig utbildning för att kunna utföras. Habo Kraft ombesörjer utbildning för detta. Inom koncessionsområdet förekommer 0,4 – 40 kV.


Vi ser gärna att du har följande kvalifikationer:

  • Teknisk gymnasieutbildning inom elkraft/elinstallation eller motsvarande
  • Arbetslivserfarenhet inom arbetsområdet
  • B-körkort

Du kommer arbeta i ett lag med andra montörer, maskinister och projektledare. Därav har du god social kompetens och vana att samarbeta. Du gillar att arbeta fysiskt och är praktiskt lagd. Du är inte rädd för att ta i när det behövs och räds inte att arbeta utomhus. Du arbetar prestigelöst med inställningen att det finns mer att lära. Du utför ditt arbete i fält med driv, god känsla för helheten och trivs med det ”fria arbetet under ansvar”.

Meriterande är:

  • Tidigare erfarenhet som distributionselektriker
  • ESA14 (elsäkerhet)
  • Arbete på väg
  • BE körkort

Arbetsförmåner:

  • Friskvårdsbidrag
  • Kompetensutveckling

Facklig representant:

Simon Lindbom, simon@haboenergi.se

Tjänsten kan tillsättas omgående, passa därför på att söka detta fria arbete med goda chanser för vidareutveckling!

Senaste ansökningsdag: 6 oktober 2017.
Skicka CV och personligt brev till: info@habokraft.se

Vid frågor om tjänsten, fråga efter Christer Karlsson eller Victor Eile: 036-4428200