Jag ska flytta

Den dag du ska flytta är det mycket som ska ordnas och många beslut som ska tas. Om du inte tecknar ett nytt elhandelsavtal får du ett anvisningsavtal.

Du måste alltid teckna eller säga upp ett elnätsabonnemang i samband med din flytt. Om flytten sker inom Habo Krafts nätområde, blir det enkelt och smidigt. Då anger du bara nya adressen och fastighetens beteckning så sköter vi flytten. Om du flyttar till ett annat elnätsområde måste du kontakta nätägaren i det aktuella området för att teckna ett elnätsavtal.

Tänk på att anmäla din flytt i god tid för att säkerställa att du har el den dagen du skall flytta in. Vi behöver din anmälan senast 5 dagar i förväg.

Glöm inte att anmäla att du flyttar ut från din bostad, så att du inte behöver betala för en längre period än nödvändigt. Om du inte anmäler utflytt står du som betalningsansvarig och kommer fortsätta få fakturor från oss.

Ta med dig ditt befintliga elavtal eller teckna ett nytt med oss. Om du redan har elavtal med Habo Energi har du möjlighet att flytta med avtalet, kontakta oss på kundcenter så hjälper vi dig att hitta den lösning som är mest förmånlig och prisvärd för dig. Ring oss på 036-442 82 00. 

 

Flyttanmälan

För dig som bor utanför Habo Krafts nätområde

Har du Habo Energi som elhandelsbolag men bor utanför Habo Krafts nätområde (HBO) måste du anmäla flytten till din nätägare. Vet du inte vilket nätområde du bor inom, kan du hitta det på nätområden.se eller kontakt oss så tar vi reda på det åt dig.

För dig som bor i hus med fjärrvärme

Vid en försäljning av din villa eller radhus måste ett ägarbyte av ditt fjärrvärmeavtal anmälas och registreras hos oss.

Flyttanmälan

(se din faktura / hyresavi)

Adress du flyttar ifrån

Adress för slutfaktura

Vem flyttar in efter dig?