Kontakta kundservice

036-860 24 00
info@haboenergi.se

Frågor och svar

Här hittar du svar på några av våra vanligaste frågor. Klicka på frågan för att se svaret på just din fråga.

Stadsnät

Vårt mål är att du som kund alltid ska få snabb service och bra kvalité. Vi finns lokalt och svarar gärna på de frågor som kan uppkomma när man ska ansluta sin fastighet till HaboNet.

När du beställer en fiberanslutning med inkluderad grävning av oss gör vi en grovåterställning av marken efter att vi lagt ner fiberslangen. Grovåterställning innebär att grävningen läggs igen och ytan görs så jämn som möjligt med befintlig massa. Med befintlig massa menas att entreprenören återställer marken med samma jord de grävt upp för att placera fiberslangen. Det som inte ingår är att så nytt gräs, göra i ordning eventuella rabatter och återställa plattsättningar efter grävning. Det vill säga att, resultatet blir inte detsamma som innan.

Entreprenör försöker dock alltid, att åsamka så lite skada som möjligt på din tomt.

Nej. Däremot kan du koppla in en trådlös router till Stadsnätsboxen. En trådlös router kan du köpa i många elektronikaffärer.

För internet-tjänst behövs ett nätverk i huset, detta kan vara antingen trådlöst eller trådbundet. Trådlösa routers finns att köpa i de flesta elektronikbutiker.

Vill du bygga ett trådbundet nät rekommenderar vi att man bygger ett Cat 6-nät. För användning av bredbands-tv rekommenderar vi att man ansluter via detta trådbundna nät.

När det gäller IP-telefoni så kan man antingen använda trådlösa telefoner eller koppla in IP-telefonin i det befintliga telefonnätet. Vid trådlös användning placerar man lämpligtvis basstationen vid boxen och slipper på så sätt lång kabeldragning. För att koppla in på sitt befintliga system så finns det telefonplugg att köpa för detta ändamål. Då kopplas telefoniboxen till första telejacket.

För kabel-tv är det vanligaste att man kopplar in detta till sitt befintliga TV-nät. Detta kan man göra själv eller ta hjälp av en elektriker.

Du betalar en serviceavgift på 65 kr i månaden för en villaanslutning. I serviceavgiften ingår drift och underhåll av stadsnätet. Bindningstiden för serviceavgiften är 12 månader.

Anslutningen till stadsnätet stängs av efter bindningstiden (12 månader). Kostnad för återinkoppling 1 560 kr.

Nej, varje IPTV-box måste vara ansluten till stadsnätsboxen med en separat kabel.

Kontrollera så gott du kan din förbindelse hemma. Har du exempelvis en router med wifi, testa att starta om denna.

Fungerar det fortfarande inte kontaktar du din tjänsteleverantör som hjälper dig att komma igång med uppkopplingen.

Vi kan, i dagsläget, tyvärr inte erbjuda alla i kommunen möjlighet att ansluta sig. Vi bygger hela tiden ut nätet för att kunna erbjuda så många som möjligt. Ta gärna kontakt med oss för att kolla om just du kan ansluta dig.

Dela denna sidan
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Vart vill du logga in?

Välj någon av nedstående tjänst för att logga in på bostad eller el.