Läget på elmarknaden februari 2024

Här kommer en kort sammanfattning av februari och en försiktig prognos för mars vad gäller elpriserna för dig som funderar på varför fakturan blir som den blir men inte själv vill följa elmarknaden.
 
Vill du veta mer om vad som påverkar priset och hur du väljer rätt elavtal är du välkommen på kundkväll den 9 april.
 
Efter en ovanligt kall januari med höga priser fick vi mildare väder och mycket vind vilket ledde till att elpriset i februari sjönk rejält. Spotpriset, dvs det som utgör grunden till vårt inköpspris – sjönk i elområde 3 och månadspriset landade på 50 öre per kilowattimme vilket är 30 öre lägre än i januari. Inledningen av mars har temperaturen varit fortsatt mildare än normalt vilket är bra för elpriset. Det som kan påverka i negativ riktning är att magasinsfyllnadsgraden för vattenkraften ligger något under det normala i både Sverige och Norden och att vi just nu har lägre tillgång på kärnkraft än normalt då det pågår underhåll på så väl svenska som nordiska kärnkraftverk.
Läget på elmarknaden februari 2024

Var vill du logga in?

Välj någon av nedanstående tjänster för att logga in.