Amanda vinnare av Hundrapriset

Glad kvinna med blombukett och diplom

Årets vinnare av Hundrapriset för insatser för hållbarhet i Habo går till Amanda Klemming och företaget Jösses Amanda. Priset delades ut vid en ceremoni i Habo i går och består utöver äran av 10 000 kronor. Juryns motivering lyder:

”Med stor hantverksskicklighet och en gedigen vilja att bidra till ett mer hållbart samhälle har Amanda Klemming väckt liv i det delvis bortglömda yrket tapetserare. Genom sitt företag Jösses Amanda som ger bortglömda och omoderna ting ett nytt liv inspirerar hon oss att ta ett steg bort från slit-och släng-samhället och ta vara på det vi har runt omkring oss. I en tid när både unga och gamlas intresse för second hand, retro och återbruk växer är detta ett fint exempel på hållbart entreprenörskap i och för Habo.”

Juryn för priset består av Jens Ottosson, ägare Miljöstrategen AB, Josefin Carlsson, Sustainability specialist på Fagerhult AB, Anna Lööv, miljö- och hållbarhetsstrateg Habo Kommun samt Martina Hammar, miljö- och kvalitetssamordnare på Habo Energi AB.  

Läs gärna mer om Amandas företagande på JossesAmanda.com

Amanda vinnare av Hundrapriset

Var vill du logga in?

Välj någon av nedanstående tjänster för att logga in.