Nu byter vi din elmätare

Samtliga elmätare i Habo Krafts nätområde ska till följd av nya lagkrav bytas ut senast 31 december 2024.

Med den nya elmätaren på plats har du möjlighet att via det lokala kundgränssnittet/HAN-port koppla på funktioner för smartare energianvändning. På så sätt kan du få bättre överblick och kontroll över din elanvändning och fördela den över dygnet, så du använder nätet smart när utrymmet är som störst. Mätaren är också förberedd för egenproducerad el, vilket gör det enkelt att ansluta solceller till elnätet.

Mätarbytet omfattar strax över 5000 abonnenter och startar nu i februari med Lilla Bränninge och Bränninge Ängar. Därefter följer området runt Kärr och Kråkeryd. Det går i dagsläget inte att säga exakt när vi kommer till ditt område då det beror på flera faktorer. Du kommer få information hem i din brevlåda några veckor innan det blir din tur att få mätaren bytt.  

Här kan du läsa mer om mätarbytet och din nya elmätare

Här kan du aktivera kundgränssnittet på din nya mätare när den är installerad

Nu byter vi din elmätare

Var vill du logga in?

Välj någon av nedanstående tjänster för att logga in.