Nya fjärrvärmepriser från 1 januari 2024

Som ett resultat av kraftigt ökade priser på biobränsle och höga räntekostnader kommer Habo Energi höja fjärrvärmepriset med 15 % från 1 januari 2024. Vi kommer inte göra några fler justeringar under 2024.

En av huvudorsakerna till prishöjningen är Rysslands anfallskrig mot Ukraina. Båda dessa länder har varit stora exportörer av biomassa och när de inte längre levererar till marknaden uppstår ett underskott som pressar upp priserna. Den höga inflationen med följande höga räntekostnader påverkar också prisbilden.

Prisdialog för transparens

Inför kommande prisjustering har vi haft dialog med våra kunder i enlighet med processen för Prisdialogen, ett system för transparent och rättvis prissättning av fjärrvärme. Det sammanfattade materialet, som också utgör vår ansökan för medlemskap i Prisdialogen kan du ladda ner som pdf här.

Prisdialog Habo Energi 2023

Opartisk rådgivning

Vill du ha opartisk rådgivning kring fjärrvärme, el och gas kan du vända dig till Konsumenternas energimarknadsbyrå.

Nya fjärrvärmepriser från 1 januari 2024

Var vill du logga in?

Välj någon av nedanstående tjänster för att logga in.